به گزارش مشرق، میانه سال 90 بود که در راستای اجرای اصل 44 قانون اساسی برخی شرکت های زیرمجموعه وزارت صنعت، معدن و تجارت که در صنایع فولاد کشور به فعالیت اشتغال دارند به بخش غیردولتی واگذار شدند. واگذاری این شرکت ها اگرچه در اصل در راستای برون سپاری تصدی گری از بخش دولتی و فعال سازی بخش خصوصی در فعالیت های تولیدی بود اما در این بین اصل مهمی از زیر چشم سازمان خصوصی سازی و ارگانهای دولتی مربوطه پنهان ماند. اصل لزوم پایبندی شرکت ها به تعهدات آتی آنها که دولت پیش از خصوصی سازی بر گردن این شرکت ها گذاشته است.
یکی از این تعهدات، پرداخت سهم شرکت ها در پرداخت مستمری بازنشستگان سال های گذشته صنعت فولاد کشور بود. تعهدی که به گفته نعمت اله شهبازی، معاون سابق اقتصادی و مالی صندوق بازنشستگی فولاد کشور تا پیش از خصوصی سازی این شرکت ها نسبت به پرداخت سهمشان در وقت تعیین شده متعهد بودند اما با خصوصی سازی آنها، پرداخت از سوی شرکت ها با تأخیر همراه شد.
در سال گذشته چندین بار مسئولان صندوق بازنشستگی فولاد خبر از بسته شدن تأخیر در حقوق بازنشستگان صنعت فولاد کشور داد اما این وعده تنها 2ماه در خوش قولی ماند. یعنی ربیعی با تلاش های پیاپی توانست برای مدت 2ماه پرداخت های حقوق بازنشستگان صنعت فولاد را به روز کند.
*پرداخت حقوق اردیبهشت در 25تیر ماه
در حالی حقوق اردیبهشت ماه این قشر زحمت پرداخت شد که 25 روز از تیر ماه گذشته بود و صندوق بازنشستگی فولاد طی اطلاعیه ای اعلام کرد:" به اطلاع بازنشستگان عزیز می رساند پرداخت حقوق اردیبهشت ماه 94 از روز دوشنبه 94/3/25 آغاز و حداکثر تا آخر روز سه شنبه برای همه قابل برداشت خواهد بود."
این موضوع به این معنی است که اکنون 2ماه (خرداد و تیر ماه 94) از حقوق بازنشستگان پرداخت نشده است.
مشکلات بازنشستگان فولاد تا جایی است که پس از روی کار آمدن احمدزاد اصل، رئیس جدید هیئت مدیره پور ابراهیمی ، نایب رئیس اول کمیسیون ویژه اقتصادی مجلس در دیداری خواستار لزوم تحول در ساختار اقتصادی صندوق بازنشستگی فولاد شد.
پورابراهیمی در این دیدار افزوده است: در ماههای اخیر به واسطه عدم ایفای تعهدات در زمینه حقوق و سایر مزایای صنعت فولاد کشور، 82 هزار نفر بازنشسته در شرایط خاص به سر می برند. در همین رابطه 18 هزار بازنشسته صنعت فولاد بخصوص در استان کرمان در بدترین شرایط به سر برده و بایستی هرچه سریعتر نسبت به حل مشکلات معیشتی و پرداخت به موقع حقوق آنها اقدام شود.
نایب رئیس اول کمیسیون ویژه اقتصادی مجلس در این دیدار تصریح کرد: مدیریت ناکارآمد در سالهای اخیر باعث عدم استفاده مناسب از امکانات این صندوق در زمینه پاسخگویی به حل مشکلات جمع عظیمی از خانواده های زیرمجموعه صندوق بازنشستگی فولاد شده است. تغییرات اخیر در مدیریت صندوق بازنشستگی فولاد میتواند مبنای تحولات ساختاری این نهاد مهم باشد.
در این دیدار احمدزاد اصل رئیس جدید هیئت مدیره نیز با اشاره به نیاز جدی این صندوق به تحول ساختاری و ورود به عرصه های اقتصادی درآمدزا، از پورابراهیمی خواست در حوزه های اقتصادی به این صندوق کمک نموده و از حمایت نمایندگان مجلس به ویژه اعضای کمیسیون اقتصادی همراستا با مسئولین اجرایی کشور برخوردار شود.
* تذکر نماینده مجلسه به ربیعی
اما وضعیت پرداخت حقوق بازنشستگان فولاد تا حدی نامطلوب است که 21تیر ماه کمال علیپور خنکداری، عضو کمیسیون عمران مجلس در تذکر شفاهی خطاب به وزیر کار گفت:به جای افطاری دادن از بیتالمال حقوق بازنشستگان فولاد را بدهید.
وی از برپایی مراسمهای افطاری و هزینه از بیتالمال و نیز پیگیری نکردن حقوق بازنشستگان فولاد توسط مسئولان وزارت کار انتقاد کرد و ادامه داد: جناب آقای ربیعی! ای کاش به جای افطاری دادن و هزینه از بیتالمال، حقوق بازنشستگان فولاد را پرداخت میکردید. در یک سال گذشته به طور مکرر درباره وضعیت 82 هزار نفر از کارکنان و بازنشستگان صنعت فولاد تذکر دادهایم.
نماینده مردم قائمشهر، سوادکوه و جویبار تصریح کرد: جای تأسف است که در ماه رمضان این کارگران حقوق نگرفتهاند و 20 ماه معوقه دارند؛ آقای وزیر! آیا مطلع هستید که برخی از اینها برای نان شبشان هم پول ندارند. از همکاران خودم نیز گلایه دارم که طرح استیضاح وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی را به تأخیر انداختهاند.
تأخیر در حقوق بازنشستگان فولاد مشکلی بود که وزیر صنعت به خاطر آن از مجلس کارت زرد گرفت ولی همچنان مشکل باقی است و هنوز هیچ مقام مسئولی به طور دقیق اعلام نمیکند که این مشکل چه زمانی برطرف میشود.